VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET KISVÁRDA

FIGYELJ RÁNK, TARTS VELÜNK!

 "EMLÉKEZZ ÉS EMLÉKEZTESS" 

Az első világháború eseményeire emlékező kulturális rendezvény 2018. március 21-én kerül megrendezésre 13:30 órai kezdettel a kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban. 

Ennek keretében kerül sor a megnyitó és a kulturális műsor után a rajzkiállítás megnyitására és megtekintésére, valamint 14:00 órától a történelmi vetélkedőre, melynek témája az első világháború.

A KKETTKK CP-04 pályázati azonosítószámú projekt a Közép- és Kelet- európai Történelem Társadalom Kutatásáért közalapítvány támogatásával valósul meg.

 

plakat_i._vilaghaboru.jpg

 

SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT!

 

___________________________________________________

 

Drogprevenciós előadáson vehettek részt az Anarcsi Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda tanulói 2018. február 09-én 12:30 órától a Van Esély Közhasznú Egyesület, Kisvárda Város Önkormányzata és a Czóbel Minka Tagintézmény közös rendezésében megvalósult programon.

A program elején közösen nézték meg a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a tanulók nagy odafigyeléssel követtek.

Ezt követően Dr. Nagy Péter neurológus főorvos tartotta meg „NE VEGYÉL BE MINDENT”című előadását, mely a hasznos információkat, tanácsokat, a legfontosabb tudnivalókat összefoglalta a tanulók számára, akik elmélyülve figyelték és hallgatták a drogfogyasztás megelőzését szolgáló előadást.

Úgy gondoljuk, hogy a rendezvény nagy hatással volt a fiatalokra és elérte célját.

A program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatta.

 

anarcs2.jpg

 

anarcs1.jpg

 

 

 

A "TISZTA TUDAT JÓZANSÁG" drogprevenciós előadás-sorozat következő helyszíne az Anarcsi Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda.

A rendezvényt 2018. február 09-én 12:30 órai kezdéssel a Van Esély Közhasznú Egyesület, Kisvárda Város Önkormányzata és a Czóbel Minka Általános Iskola és Óvoda rendezi a helyi felsőbb éves általános iskolai tanulók részére.

Ennek keretében kerül sor a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című drogprevenciós film bemutatására

Ezt követően Dr. Nagy Péter neurológus főorvos tartja meg a "NE VEGYÉL BE MINDENT"című előadását.

A program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatja.

 

plakat.jpg

_________________________________________________________

 

 

"TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG" címmel, nagy sikerű drogprevenciós előadás volt, a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép-és Szakiskola aulájában, 2018. január 23-án.

Közel 500 fiatal hallgatta és nagy érdeklődéssel figyelte, az Emberi Erőforrások Minisztériumából, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól és a nyíregyházi Sántha Kálmán Szakkórházból érkezett szakemberek előadásait. A program keretében vetítették le a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című drogprevenciós filmet. A részt vevők elmélyülve figyelték és hallgatták a drogfogyasztás megelőzését szolgáló előadásokat. Úgy gondoljuk, hogy a rendezvény nagy hatással volt a fiatalokra.

kep1.png

 

kep2.jpg

 

Nagy tisztelettel, szeretettel hívjuk és várjuk Önt, a 2018. január 23-án (kedd du) 13. órától,

 

a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép és Szakiskola aulájában tartandó TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG” című egészségnevelési rendezvényünkre.

 

A csatolt meghívón találhatók a programok

tiszta_tudat_3.png

 

meghivo.jpg

 

_________________________________________________________

 

 

Jótékonysági akciót szervezett a kisvárdai Van Esély Közhasznú Egyesület és a Béres József TIT Egyesület, a város főterén zajló KARÁCSONYI KAVALKÁD című városi adventi ünnepségek alkalmából.

Ezúttal a Kisvárdai Szent György Általános Iskola tanulóit látták vendégül, akik Karácsonyi magas színvonalú műsorral kedveskedtek a város lakosságának. A fiatalok Jézus születésének történetét feldolgozó produkciót mutattak be az összesereglett nézőközönségnek. A két közhasznú szervezet forró teával, süteményekkel és szaloncukorral látta vendégül az iskola tanulóit és tanárait. Nagyon szép és emlékezetes műsort láthattunk. Köszönjük a gyerekek karácsonyi ajándékát.

 

www.jpg

wwww.jpg

wwwwww.jpg

 

_________________________________________________________

 

 

A Van Esély Közhasznú Egyesület és munkatársai nevében Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk.

 

karacsonyi.png 

 

 

Sikeres volt az Egészségnevelési Hét programsorozatának rendezvénye Papon

 

2017.november 30-án (csütörtökön) 13. órától rendezték meg a papi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, az Egészségnevelési Hét programsorozatának egyik jelentős rendezvényét. Dr. Nagy Péter, a Felső-Szabolcsi Kórház, neurológus, osztályvezető főorvos előadásában hallgatták meg a jelenlévő tanulók és tanárok, a "NE VEGYÉL BE MINDENT!" című drog prevenciós előadást. Levetítették a "SZABADBA ZÁRVA!" című dokumentumfilmet is, amely az előadás tartalmával volt összefüggésben. A résztvevők nagy figyelemmel követték az eseményeket.

 

A program megvalósulását támogatták: a Van Esély Közhasznú Egyesület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

 

 

2.jpg

1.jpg

 

___________________________________________________

Egészségnevelési hét Papon a Kölcsey Ferenc Általános Iskola szervezésében. Ennek keretében kerül sor 2017. november 30-án. du, 13.órától a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című drogprevenciós film bemutatására. Ezt követően Dr. Nagy Péter neurológus fő orvos tartja meg a "NE VEGYÉL BE MINDENT"című előadását.

A program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatja.

 

_________________________________________________________

2017. november 10-én, 17. órától, tartottuk a IV. NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁLT a kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti téren.

Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármesterének köszöntője után, felléptek és közreműködtek:

Felvidékről a Nagytárkányi TISZA NÉPDALKÖR, és a Kisgéresi SZŐLŐFÜRT CITERZENEKAR, 

Kárpátaljáról érkezett Beregszászi KOSSUTH KÖZÉPISKOLA NÉPTÁNCEGYÜTTESE, 

Székelyföldről érkezett Mikolai RÁKÓCZI KULTURÁLIS EGYESÜLET NÉPTÁNCCSOPORTJA, 

Magyarországról érkezett csoportok a Tuzséri GARABONCIÁS NÉPZENEI EGYÜTTES és a Demecseri PENDELYES NÉPTÁNCCSOPORT.

A művészeti csoportok magas színvonalú produkciókkal szórakoztatták a 2-3 ezres publikumot. Rendezvényünk elérte célját, ami a magyar népművészet örökségeinek, pótolhatatlan értékeinek a legszélesebb körben való megismertetése, közönség előtti bemutatása, ifjabb nemzedékekre való áthagyományozása, kulturális értékeink ápolása, továbbá a Márton nap körül kialakult kulturális örökségeket, népi hagyományokat felelevenítése.

A program meghirdetői és rendezői voltak a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Várszínház és Művészetek Háza, a helyi Önkormányzat. A rendezvényt támogatták a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Köszönjük minden fellépő csoportnak, akik részt vettek a rendezvényünken és minden kedves ellátogatónak, akik megnézték a műsorunkat és jelenlétükkel bíztatták a csoportokat.

honlap_kep_1.jpg

honlap_kep_2.jpg

 

honlap_kep_3.jpg

 

_________________________________________________________

kep.jpg 

NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁLT tartanak 2017. november 10-én, 17. órától, a kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti téren. Jönnek művészeti csoportok: Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és természetesen Magyarországról. A fellépő tánccsoportok, népdalkörök, népzenei együttesek felelevenítik a Márton nap körül kialakult kulturális örökségeket, népi hagyományokat. Lesz sütés-főzés. Libahúsból készített népi ételeket és az idei új borokat kóstolhatnak a vendégek. A gyerekeknek népi játékokat, ugrálóvárat, arcfestést, a felnőtteknek táncházat, evést-ivást, jó szórakozást kínálnak a rendezők. A program meghirdetői és rendezői: a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Várszínház és Művészetek Háza, a helyi Önkormányzat. A rendezvényt támogatják: a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Mindenkit szeretettel várunk a szórakoztató programra, eseményre.

 

KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ

 

A Döge község önkormányzat, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a dögei Ifjúsági Ház, a dögei Református Egyházközség és az Ölbey Irén Általános iskola szervezésében „KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ” záróeseményét 2017. október 5-én tartottuk a dögei Ifjúsági házben.

 

 

 

Rózsa Anikó, az ifjúsági ház vezetője, majd Pribula László, a Van Esély Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően egy rövid bemutatót láthattak Luther Márton életének filmfeldolgozásaiból. Az iskola énekkara három református éneket adott elő ezt követően Agárdy Sándor iskolaigazgató, a dögei reformáció évszázadai címmel tartott előadást, melyben több régi anyakönyvet, számadási iratot, teológiai könyvet is bemutatott. Láthatták az érdeklődők az egyház legrégebbi kegytárgyát a XVII. századból származó aranyozott ezüstkelyhet és több más értékes templomi és úrasztali kegytárgyat. Ezt követően Vincze Károlyné kántor vezetésével az Ölbey Irén Általános iskola tanulói az evangélikus egyház himnuszát énekelték el. Agárdy Sándor további előadásában a református egyház fejlődéséről, küzdelméről szólt, majd a rendezvény zárásaként az Ölbey Irén Általános iskola tanulói furulyán adtak elő egy egyházi éneket. Terjékné Eszterhai Enikő lelkipásztor megköszönte a rendezvény előkészítését, majd zárásul Pribula László emléklapokat adott a közreműködő tanulóknak és felnőtteknek.

 

 

kep111.jpg

 

 

"Közös Örökséünk: A Reformáció" címmel népes és színvonalas történelmi vetélkedőt tartotunk a Kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban 2017. szeptember 21-én.

 

A Református Emlékbizottság és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával megvalósuló program keretében megtartott rendezvényen 8 általános iskolai csapat vett részt.

A kitűnően felkészített csapatok széleskörű tájékozottságról adtak bizonyságot. A programban felléptek a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola zenetagozatára járó növendékei is.

De bemutatkozott a Dögei Ölbey Irén Általános Iskola Furulya zenekara is. Az ifjú zenészek a XVIII. század korabeli zenei anyagokból adtak élménythagyó, színvonalas koncertet.

Gratulálunk, a szervezőknek, a közreműködőknek, a vetélkedő csapatoknak és természetesen a zsűri tajainak is. Nagy sikerű rendezvényről adhatunk számot.

 

honlap_kep4.jpg

 

 

KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ

Kisvárda Város Önkormányzata, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Várday István Városi Könyvtár, a Béres József TIT Egyesületének rendezésében, a kisvárdai történelmi egyházak, a város és vonzáskörzetének oktatási intézményeinek civilszervezeteinek bevonásával, a komplexitás igényével szeretnénk bemutatni a KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ! című rendezvénysorozat keretében, az 500 éves reformáció történelmi értékeit. A hitújítás szükségességét, a szabadság, a megújulni vágyás és tudás, a család szeretetének, az emberek egymás iránti nyitottságának, a bibliai etika betartásának fontosságát. Megemlékezéseket, kulturális rendezvényeket tartanánk a Kisvárdai Városi Könyvtárban, a Várszínház és Művészetek Házában. Többek között, egyházi énekek, hangszerekkel, szólistákkal, csoportosan a reformáció történetét feldolgozó műveltségi vetélkedőt, ismeretterjesztő előadásokat, hangszeres és énekes szólisták részére bemutatkozási lehetőséget biztosítanánk. Továbbá a reformációval összefüggő, tanulók által készített rajzokból rendeznénk kiállítást.

2017. szeptember 21-én. 14 órától a Várday István Városi Könyvtárban rendezzük meg.

A program záróeseményét 2017. október 05-én (csütörtökön 15 órától) Dögében az Ifjúsági Házban tartjuk.

A rajzpályázatot általános iskolás tanulók részére szervezzük. A jelentkezők saját ötletük alapján A4-es nagyságú keménypapírra olyan alkotásokat készítsenek, amelyek összefüggenek a reformáció történetével. Az alkotásaiknak adjanak címet. Írják rá a nevüket, címüket és elérhetőségüket, melyik iskolába és hányadik osztályba járnak.

A rajzokat a Kisvárdai Városi Könyvtár portáján kell leadni 2017. szeptember 15-ig

Tervezett programjainkon keresztül szeretnénk bemutatni a reformáció gazdag kulturális örökségét, értékőrző, értékmentő, értékteremtő küldetését. A projektbe általános iskolai tanulókat vonnánk be. A műveltségi vetélkedő anyagát a reformáció történetére alapozzuk, elsősorban általános iskolai tananyagra építve. A felkészüléshez szükséges ismeretanyagot a Várday István Városi Könyvtár honlapján lehet megtalálni.

Kérjük és várjuk, köszönettel fogadjuk az iskolák rendezvényre való jelentkezését. Bízunk abban, hogy felhívásunk nyitottságra és motivációra talál. Így közösen méltóképpen tudunk emlékezni erre a történelmi eseményre.

A programban résztvevőket, csapatokat, a fellépő diákokat elismerésben, díjazásban részesítjük!

Jelentkezni lehet: 2017. szeptember 10-ig, a vanesely@indamail.hu e-mail címen.

 

reformacio.jpg

reformacio_rajzpalyazat.jpg

 

 

Kisvárdai Kulturális Delegáció járt a Szilágysági (Romániai) Kraszna Városában.

Részt vettek és felléptek a XIX.alkalommal megrendezett Krasznán Napkoron és a II.alkalommal megrendezett Nemzetközi Szilva Fesztiválon.

Városunkat ezúttal a Kisvárdai Pengetős Citerazenekar képviselte.

Akik nagy közönség sikert arattak, a delegáció tagjai voltak,a Van Esély Közhasznú Egyesület,tagsága,munkatársai,intézményvezetők, kulturális szakemberek és diákok.

 21271172_1688299884537741_5366759342266471693_n.jpg

 21231190_1688307704536959_2432016695576304132_n.jpg21192494_1688301314537598_4913140291551788571_n.jpg21192503_1688308131203583_4555430089052014019_n.jpg

 

 

KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPZENEI EGYÜTTESEK ÉS SZÓLISTÁK TALÁLKOZÓJA KONCERTJE KISVÁRDÁN   2017. augusztus 20.

 

Montázs

 

L E G Y  E N   A  Z E N E  M I N D E N K I É! 

Ennek a Kodályi szálló igének és a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Kollégium támogatásának köszönhetően kaptak felhívást és vettek részt a Kisvárdai Várkertben felállított színpadon 2017. augusztus 20-án, a magyarországi és a határainkon túli területeken működő amatőr népzenei együttesek és hangszeres szólisták. 

Eljöttek Kisvárdára a Szlovákiai Kisgéresi SZŐLŐFÜRT CITERAZENEKAR,

Szatmárnémeti BARTÓK NÉPZENEI EGYÜTTES,

TARPAI FIGEMADÁR CITERAZENEKAR, Pócspetriből

PETRI PENGETŐS NÉPZENEI EGYÜTTES,

Nyíregyházáról a NYÍRSÉG TIRPÁK NÉPZENEI EGYÜTTES,

Gyulaházáról a SZIVÁRVÁNY NÉPZENEI EGYÜTTES,

Nagykállóból a TŰZRÓZSA NÉPI ZENEKAR,

Tuzsérról a GARABONCIÁS NÉPZENEI EGYÜTTES,

Kisvárdáról a DUO-ART PENGETŐS CITERAZENEKAR,

színvonalas népzenei előadásaikkal, műsoraikkal nyomatékosítsák a nagy magyar zeneszerző óhaját. Amelynek hatására, Halmos Béla és Sebő Ferenc népzenei kutató munkájuk elindult.

Hogy a magyar népzenei hagyományok és értékek amelyek a világ szinte minden pontján többé-kevésbé már ismertek, elhangozzanak a koncerten. Hogy a népzenei koncerten részt vevő érdeklődők is megismerhessék ezeket a nemzeti népzenei kincseket és örömmel hallgassák azokat.  Az együttesek mellett kiváló hangszeres szólisták is közönség elé álltak.

 

SZÁNTÓ SÁNDOR nagyecsedi tárogató művész,

TAR CSILLA ESZTER balmazújvárosi citeraművész,

AROS LILLA KITTI nyíregyházi citeraművész,

BAKSA HAJNALKA kisvárdai hegedűművész, tanár

VÉGH JÁNOSNÉ nyíregyházi citeraművész, a népzenei műfaj doenje.

                                                                                                      

Programunk célja volt, hogy a kisvárdai népzenei koncerten megjelent amatőr népzenei együttesek és hangszeres szólisták előadásaikkal járuljanak hozzáa Halmos Béla népzenei program sikeréhez, a magyar kulturális örökség részét képező népzenei anyagok magas színvonalon történő bemutatásához. Ki ki választott repertoárjával állt a nyilvánosság, a publikum elé. Magas szintű előadásukkal népszerűsítették, megismertették a magyar népzene gyöngyszemeit. Az itt megjelent csoportok, együttesek és szólisták bemutatták a különböző tájegységek területén fellelhető magyar népzenei repertoárokat. Kiemelt célunk volt továbbá: a magyar népzenei hagyományok iránt érdeklődő tehetséges fiatalok figyelmének felkeltése, motiválása. Az amatőr zeneművészeti mozgalom számára való megnyerése, közös művészeti alkotómunkába való bevonása. Tájegységeink területén már jól, vagy kevésbé ismert, működő minősített és amatőr népzenei csoportok zenei repertoárjainak megismertetése, bővítése, más csoportokkal való közös bemutatkozási lehetőségek biztosítása. Gyermek és ifjúsági korosztályok tehetséggondozói programunkba való bevonása. Részükre nyilvános bemutatkozó népzenei előadások szervezése. A több mint 3 órás koncerten 9 népzenei együttes és 5 kiváló képességű szólista lépett közönség elé. A jelen lévő érdeklődők vastapssal jutalmazták a magas színvonalú előadásokat, amelyek pótolhatatlan zenei élményeket biztosítottak a közönségnek. Szinte teljes keresztmetszetet kaptunk az élő magyar népzenei repertoárokból. Minden népzenét megszólaltatni képes hangszer jelen volt a koncerten. A fellépő együttesek és szólisták bemutatták a magyar folklór tájegységein élő, széles skálán mozgó népzenei értékeket. A koncerttel felhívtuk az emberek figyelmét a magyar folklór gazdag, kulturális örökségeinkhez tartozó népi hagyományokra és pótolhatatlan zenei értékeinkre. A fiatalabb nemzedékekre való átörökítésének fontosságára. A projekt keretében megtartott népzenei találkozó bevállalásával, bemutató élő előadások megtartásával példát mutattunk az itt élő embereknek, főleg az ifjabb nemzedékeknek arra, hogy miként és hogyan menthetőek át a jövőnek eddig megtartott népzenei hagyományaink, népzenei értékeink. Az ehhez szükséges motivációt a programba vont művészeti együttesek és szólisták jövőbeni ismételt találkoztatásával, élő zenei előadásokkal és bemutatókkal kívánjuk fokozni, a népzenei mozgalmat életképesebbé tenni. Ez a program elsőízben került megrendezésre Kisvárdán. Szándékaink szerint minden esztendőben meghirdetnénk a találkozót. Továbbra is nemzetközi szinten. Azt szeretnénk, ha tradíció válna ebből a kezdeményezésből, a magyar népzenei műfaj erősítésének igényével. Csak így szolgálhatjuk azt a Kodályi óhajt, és az Ő követőjét, Halmos Béla munkásságát, hogy LEGYEN AZ ÉLŐ NÉPZENE MINDENKIÉ! 

Kép

Kép

Kép

Kép

 

_____________________________________________________

 

A KÁRPÁT MEDENCEI NÉPZENEI EGYÜTTESEK ÉS SZÓLISTÁK KONCERTJE

A Rendezvény a 2017-es esztendőben tartott KÁRPÁT MEDENCEI NÉPZENEI EGYÜTTESEK ÉS SZÓLISTÁK KONCERTJÉRE AUGUSZTUS 20.-ÁN kerül megtartásra.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk programunkra.

   

18519623_658424287683810_6283728827935566575_n_1.jpg 

 

  

 

 

 

Koncert a kisvárdai Várszínházba 

A Programban elsősorban a környező országokból,Romániából,Ukrajnából,Szlovákiából és természetesen Magyarországról érkeznek a fellépők.

A rendezvény a 2016-os esztendőben tartott Magyarországi Népzenei Együttesek Fesztiváljának folytatásaként kerül megtartásra. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk programunkra.

A rendezvény megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap,Kisvárda Város Önkormányzata,a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza,valamint a Van Esély Közhasznú Egyesület segiti és támogatja .

 

ko-e1499681671456_1.jpg

 

 

 Leszfeszt Kisvárdán!

A Van Esély Közhasznú Egyesület is részt vesz rajta a Kisvárdai Várkertben

A Július 6-8.közötti időszakban megrendezett Leszfesztet 2017 programjain

A rendezvényre látogató fiatalok betekinthetnek a civil szervezetek sátrában,bemutatkozó Egyesület munkájában.Részesei lehetnek elsősorban az egészségnevelési prevenciós tevékenységünket bemutató filmek vetítésének,sőt önkéntes munkát is vállalhatnak szervezetünkben.

Minden érdelkődőt szeretettel hívunk és várunk sátrainkba!

19756441_1628784993822564_5507000654145308717_n.jpg 19905260_1627836150584115_6625144624049249993_n.jpg

 19667885_1625367037497693_6944044799972218915_o.jpg

 

 

 

 

KEF

                        DEBRECENI KÁBITÓSZERI EGYEZTETŐI FORUM 

2017Junius -26 án Mindennapi Függöségeink címmel műhely-konferenciát tartott Debrecen a Simonffy utcai Ifjusági házban.

Konferencia Fő témaja : Szenvedély betegség 

 

20170626_100408.jpg

 

 

 

 

 2017 Május 1 

 

A helyi Önkormányzat a Várszínház és Művészetek háza,valamint a Van Esély Közhasznú Egyesület közös rendezésében a Kisvárdai Várkertben Nemzetközi Ifjúsági Találkozó került megrendezésre 2017.Május-1 én 10:30 órai kezdettel. A gála műsörban felléptek Szlovákiából a Nagymihályi..

 

 

 

18339697_120332000553972475_759575015_o.jpg

 

 

 

Beregszász városában jártunk !

 

 

Az ottani Kossuth Lajos Gimnázium és a Beregszászi Polgármesteri Hivatal meghívására. A delegációk áttekintették a két város közötti együttműködési formákat. Átbeszélték a 2017 évben esedékes közös kulturális rendezvényeket is. Melynek értelmében Beregszászi Hagyományőrző együttesek érkeznek Kisvárdára 2017. június 3-án (szombaton), az ÖSSZETARTOZÁS NAPJA alkalmából. A rendezvényt a trianoni békediktátumra való emlékezés apropójából rendezzük. Ebben a programban fellépnek még a Szatmárnémeti, Kisvárdai, Nagytárkányi Hagyományőrző művészeti csoportok is. Emlékeztetvén arra mindenkit, hogy határon túli és határon belüli magyarok továbbra is szorosan összetartoznak. Beregszászi népzenei csoportok részt vesznek majd a 2017 augusztus 20-án a Kisvárdai Várkertben rendezendő Kárpátok Népzenei Együttesek és szólisták Nemzetközi Fesztiválján is. A megbeszélések eredményesek és gyümölcsözőek voltak.

 

 

 

 

 

--------                                    ******                                              --------

 

 

MINDENKINEK KÖSZÖNJÜK A CSATLAKOZÁST. FOLYAMATOSAN TESSZÜK KÖZÉ PROGRAMJAINKAT, ÍGY SENKI NEM MARAD LE SEMMIRŐL.

--------                                    ******                                              --------

 

Sikeres volt a 2017. február 02.-án, a Kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban megrendezett "TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG" című drogprevenciós előadás-sorozat. 

Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármesterének köszöntő szavai után, Müller Éva, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Drogpolitikai Osztályának vezetője, majd Dr. Erdélyi Ágnes a nyíregyházi Sántha Kálmán Szakkórház addiktológus főorvosa tartott előadást a nagy létszámú, minden korosztályt képviselő érdeklődő elött. 

A résztvevők nagy odafigyeléssel hallgaták az előadók által elmondott, prevenció jelentőségét és szükségét hangoztató előadásokat. A programon résztvevők, főleg a fiatalok, nagy megdöbenéssel nézték meg a "GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ" című, tragédiával végződő drogprevenciós filmet. Az egészséges életmód szükségességét hirdető program elérte célját. 

Köszönjük valamennyi résztvevőnek, oktatási, egészségügyi, szociális intézménynek és magánembereknek, hogy személyes megjelenésükkel hozzájárultak a program sikeréhez. 

A rendezvényt Kisvárda Város Önkormányzata, a Kisvárdai Felső - Szabolcsi Kórház és a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezték.

A program megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közreműködésével.

dscn0472.jpg

dscn0490.jpg

dscn0496.jpgdscn0500.jpgdscn0507.jpgdscn0525.jpgdscn0534.jpgdscn0545.jpg

 

KEDVES KISVÁRDAIAK! TISZTELT ÉRDEKLŐDŐK!

NAGY SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK MINDEN OLYAN PARTNERÜNKET, AKIK FONTOSNAK TARTJÁK A NÉPEGÉSZSÉGÜGYBEN UTOLÉRHETŐ SZENVEDÉLYBETEGSÉGEK ELLENI TÁRSADALMI KÜZDELMET. 

KÖSZÖNJÜK SZÍVES PÁRTFOGOLÁSUKAT.

uj_plakat.jpg

 

Kisvárdai Delegáció utazott Szatmárnémetibe.

Tekintettel már a következő évre, a delegáció tagjai a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Vári Emil Általáos Iskola igazgatója és a dögei Ifjúsági Ház vezetője 2017 évi együttműködési céllal látogatta meg Szatmárnémeti városát és iskoláít. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti  város polgármestere, az együttműködő iskolák igazgató női és iagzgatóhelyettesei szívélyes fogadtatásban részesítetteék a Kisvárdáról utazó delegációt. Ennek eredményeképp sikeres megállapodásokat köthettünk, amellyel rendezvény sorozatainkat nemzetközi színtűre tudjuk emelni és tovább erősíthetjük a testvérvárosi kapcsolatunkat is. 

dscn0380.jpgdscn0408.jpgwp_20161207_11_39_56_pro.jpgwp_20161207_12_01_32_pro.jpgwp_20161207_12_39_25_pro.jpgwp_20161207_13_50_09_pro.jpg

AMATŐR MŰVÉSZETI CSOPORTOK TALÁLKOZÓJA ÉS BEMUTATÓ MŰSORAI KISVÁRDÁN

 

AMATŐR MŰVÉSZETI CSOPORTOK TALÁLKOZÓJA KIRÁLYHELMECEN, NAGYTÁRKÁNYBAN ÉS KISVÁRDÁN CÍMŰ NÉPMŰVÉSZETI, KÖZMŰVELŐDÉSI PROJEKT KERETÉBEN, NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC BEMUTATÓT TARTOTTUNK A 2016. NOVEMBER 11-ÉN, PÉNTEKEN DU. 17:30 ÓRÁTÓL, A KISVÁRDAI VÁRSZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETEK HÁZA ÁLTAL RENDEZENDŐ MÁRTON NAPI LIBASÁGOK SZÓRAKOZTATÓ KULTURÁLIS PROGRAMJÁNAK KERETÉBEN.

A HARMADIK ALKALOMMAL SORRA KERÜLŐ KOMPLEX KULTURÁLIS PROGRAMBAN FELLÉPTEK: A DOMBRÁDI HAGYOMÁNYŐRZŐ CSŰRDÖNGÖLŐ NÉPTÁNC-EGYÜTTES, AZ AJAKI HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPI EGYÜTTES, A KÉKCSEI HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPI-EGYÜTTES, A KISVÁRDAI DUO ART PENGETŐS CITERAZENEKAR ÉS TÖBB MÁS MŰFAJBAN TEVÉKENYKEDŐ AMATŐR MŰVÉSZETI CSOPORT IS. A RENDEZVÉNY IRÁNT ÉRDEKLŐDŐK RÉSZT VEHETTEK TÖBBEK KÖZÖTT NÉPI JÁTÉKOKBAN, KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOKON, UTCAI NON-STOP TÁNCHÁZI RENDEZVÉNYEN, NÉPI ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓIN ÉS KÓSTOLÓIN.

A SZÓRAKOZTATÓ KÖZMŰVELŐDÉSI PROGRAMOT SZERVEZTÉK ÉS TÁMOGATTÁK: A KISVÁRDAI VÁRSZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETEK HÁZA, A VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET, A KISVÁRDAI FRISS FM RÁDIÓ, VALAMINT A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP.

 

"A 205108/06717 KÓDSZÁMÚ PROJEKT A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL VALÓSUL MEG."

nka_kozmuv_hirdetotabla.jpg

 

"FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC MAGYARORSZÁGON 1956" CÍMŰ PROJEKT ZÁRÓRENDEZVÉNYÉT TARTOTTUK MEG 2016. NOVEMBER 7.-ÉN (HÉTFŐN) DU. 14 ÓRÁTÓL A DÖGEI IFJÚSÁGI HÁZBAN.

A MEGJELENT SZAKMAI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁBAN RÉSZTVEVŐ TÖRTÉNÉSZEK, TANÁROK, CIVILSZERVEZETEK ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK SZAKEMBEREI, NO ÉS A PROJEKT CÉLCSOPORTJÁNAK TAGJAI, ÁTTEKINTETTÉK A RENDEZVÉNYSOROZAT CÉLKITŰZÉSEINEK MEGVALÓSÍTÁSÁT, ÖSSZEGEZTÉK AZ EREDMÉNYEKET.

A PROGRAMBAN ÉRINTETT KOROSZTÁLYOK KÉPVISELŐI ELMONDTÁK TAPASZTALATAIKAT. HOGYAN KÉSZÜLTEK FEL A 60.-IK ÉVFORDULÓ TISZTELETÉRE RENDEZETT ESEMÉNYEKRE. MIT MONDOTT, MIT JELENTETT SZÁMUKRA A FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARCRÓL SZÓLÓ VISSZAEMLÉKEZÉSEK, ELŐADÁSOK, A DOKUMENTÁCIÓS KIÁLLÍTÁSON BEMUTATOTT KORABELI FÉNYKÉPEK, A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐRE FELDOLGOZOTT ÉS MEGISMERT ANYAGOK.

ABBAN VALAMENNYI RÉSZTVEVŐ EGYETÉRTETT, HOGY SZÜKSÉG VOLT A 60.-IK ÉVFORDULÓ TISZTELETÉRE RENDEZETT PROGRAMOKRA, A SZABADSÁGHARC HŐSEIRE, MÁRTÍRJAIRA VALÓ EMLÉKEZÉSEKRE, A KEGYELET VIRÁGAINAK A HŐSÖK EMLÉKMŰVÉNÉL VALÓ ELHELYEZÉSÉRE. SOHA ILYEN MÉRTÉKŰ TÁRSADALMI ÖSSZEFOGÁST NEM TAPASZTALTUNK, MINT MOST, AZ 56'-OS ESEMÉNYEKRE EMLÉKEZŐ RENDEZVÉNYSOROZAT MERENDEZÉSÉNEK FOLYAMATÁBAN.

A SZAKMAI WORKSHOP KERETÉBEN KÖZÖSEN ÉS A HELYSZÍNEN TEKINTETTÜK MEG A "MEGÁLL AZ IDŐ" CÍMŰ MAGYAR FILMET, AMELYRŐL FILM ANKÉTOT IS TARTOTTUNK

A PROJEKT KERETÉBEN TERVEZETT KISVÁRDAI ÉS DÖGEI PROGRAMOK SIKERESEN ÉS EREDMÉNYESEN MEGVALÓSULTAK.

("A PROGRAM AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 60. ÉVFORDULÓJÁRA LÉTREHOZOTT EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATJA.")

 

plakat_tervezet_sinkovits_imre_palyazat.jpg

Kisvárda - 2016. október 26.-án (szardán), 14 órától folytatódott Kisvárdán, a "Forradalom és Szabadságharc Magyarországon 1956" című megemlékező rendezvénysorozat.

Ezuttal a helyi és környékbeli általános iskolák 4 fős csapatai, az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó történelmi vetélkedőn vehettek részt a Kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban. 11 csapat nevezett a vetélkedőre. 

Nevezetesen: a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola 3 csapata, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola 2 csapata, a kisvárdai Szent György Általános Iskola, az anarcsi Czóbel Minka Általános iskola, a kisvárdai Teichmann Vilmos Általános Iskola, a kisvárdai Református Általános Iskola, a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola és a kisvárdai Szent László Általános iskola egy-egy csapata. A fiatalok komolyan vetzték a felkészülést, amelyhez a Városi Könyvtár honlapján kaptak hasznos információkat. Magas színvonalú volt a vetélkedő. Minden csapat jó felkészültségről. Minden csapat jó felkészültségről adott bizonyságot.

Az esemény méltán szolgálta a forradalom és szabadságharc történeteire, hőseire, mártírjaira, való megemlékezést. programunk elérte célját. Minden csapat erre az alkalomra készített oklevelet és Néző István helytörténész erre az alkalomra írt és megjelentetett "...Ötvenhat izzó ősze volt..." című, az 1956-os forradalom helyi eseményeit feldolgozó könyvet kapta jutalmul. Minden résztvevő csapatnak szívből gratulálunk!

("A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja")

 

 plakat_tervezet_sinkovits_imre_palyazat.jpg

2016. október 24.-én du. 14 órától a Kisvárdai Rétközi Múzeumban megkezdődtek a "FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC MAGYARORSZÁGON 1956" című megemlékező rendezvénysorozat eseményei. 

Dr. Vofkori Mária múzeumigazgató bevezetője után Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármestere köszöntötte a népes publikumot és emlékezett meg az 1956-os forradalmi eseményekről, a szabadságharc hőseiról, mártírjairól. Sokan összegyűltek erre az alkalomra, erre a nyitó programra. Fiatalok, gyerekek, az idősebb generációhoz tartozók tisztelettel adóztak a forradalom emlékének. Ezt követően kultúrális műsor következett, amelynek keretében fellépett a KISVÁRDAI VÁROSI DALÁRDA, Faragó Sándor karnagy vezetésével. Bemutatkozatk a közelmúltban '56 jegyében lebonyolított városi szavalóverseny győztesei is, akik forradalmi verseket adtak elő. 

Dr. Dikán Nóra történész előadása és erre az alkalomra rendezett dokumentum kiállítás megnyitója következett, amelyben a történész bemutatta a magyar szabadságharc és forradalom országos, Szabolcs - Szatmár - Mereg megyei, közelebbről a kisvárdai forradalmi eseményeket. A múzeumi programot követően, az ifjúság képviselői megkoszorúzták a Zrinyi téren felállított '56-os forradalom mártírjai tiszteletére felállított emlékművet. Tisztelettel emlékeztek meg a forradalom hőseiről, a szabadságharcban elesettekről, a később kivégzett mártírokról. 

Elmondhatjuk, hogy Kisvárdán méltóképpen emlékeztek meg az 1956-os magyar szabadságharc és forradalom hőseiről, mártírjairól, a 60.-ik évfordulóról. 

"A programot az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja." 

plakat_tervezet_sinkovits_imre_palyazat.jpg

A SZLOVÁKIAI NAGYTÁRKÁNY ÖNKORMÁNYZATÁNAK, A CSEMADOK HELYI SZERVEZETÉNEK, A BODROGKÖZI ÉS UNG VIDÉKI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZET KASSA MEGYEI KULTURÁLIS KÖZPONTJÁNAK A MEGHÍVÁSÁRA, 40 FŐS KISVÁRDAI KULTURÁLIS DELEGÁCIÓ UTAZIK A FELVIDÉKRE. RÉSZT VESZNEK A 2016. OKTÓBER 15.-ÉN NAGYTÁRKÁNYBAN MEGRENDEZENDŐ KULTURÁLIS HAGYOMÁNYŐRZŐ MŰVÉSZETI CSOPORTOK NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJÁN.

A DELEGÁCIÓ TAGJAI. A DOMBRÁDI HAGYOMÁNYŐRZŐ CSÜRDÖNGÖLŐ NÉPTÁNC EGYÜTTES, A TUZSÉRI GARABONCIÁS CITERAZENEKAR, VALAMINT A VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET TAGJAI. FELLÉPNEK ÉS KÖZREMŰKÖDNEK A HAGYOMÁNYŐRZŐ MŰVÉSZETI CSOPORTOK FELVONULÁSÁN ÉS AZ EGÉSZ NAPOS KULTÚRÁLIS PROGRAMBAN, A NÉPI MESTERSÉGEK BEMUTATÓIN. A KISVÁRDAIAK IMMÁR NEGYEDSZER VESZNEK RÉSZT EZEN A FELVIDÉKI PROGRAMSOROZATBAN.

20151024_100618.jpg

20151024_100156.jpg

20151024_095908.jpg

 

----------                                           *****                                    ----------

plakat_tervezet_sinkovits_imre_palyazat.jpg

"FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC MAGYARORSZÁGON 1956" címmel megemlékező rendezvénysorozatot tartunk 2016. október 24 és 2016 november 07. közötti időszakban Kisvárdán és Döge községben. A program legfontosabb célja: hogy méltó emléket állítsunk a forradalom hőseinek, mártírjainak és soha ne felejtsük el az 1956-os forradalom szellemiségét. Elődeink szabadságot és függetlenséget akartak. Kegyelettel emlékezünk rájuk. Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden igaz hazafit megemlékező programjainkra. (lásd: Meghívót).

„A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja”

----------                                       *****                                        ---------- 

img_2909.jpg

img_2882.jpg

 

KISVÁRDAI KULTURÁLIS DELEGÁCIÓ JÁRT A FELVIDÉKI (Szlovákia) KIRÁLYHELMECEN ÉS RÉSZT VETTEK A HAGYOMÁNYŐRZŐ MŰVÉSZETI CSOPORTOK KULTURÁLIS TALÁLKOZÓJÁN, FESZTIVÁLJÁN. A PROGRAMBAN TÖBBEK KÖZÖTT FELLÉPETT A MISTRAL MAZSORETT ÉS A KISVÁRDAI-CIGÁNDI NÉPTÁNC CSOPORT. NAGY KÖZÖNSÉGSIKERT ARATTAK A SZÍNVONALAS MŰSOR PROGRAMJÁBAN. A SZAKÉRTŐ KÖZÖNSÉG VASTAPSSAL KÖSZÖNTE MEG A MŰVÉSZETI CSOPORTOK PRODUKCIÓIT. 

 

A projekt a Nemzeti Kulturális Alap közreműködésével valósul meg.

www.nka.hu 

----------                                          *****                                      ----------

14291843_1286510484716685_3805460466833305843_n.jpg

TESTVÉRVÁROSI TALÁLKOZÓ KERETÉBEN TARTOTT AMATŐR MŰVÉSZETI CSOPORTOK TALÁLKOZÓJA VOLT A KISVÁRDAI VÁRBAN ÉS VÁRKERTBEN 2016. SZEPTEMBER 10-ÉN (SZOMBATON). A Kisvárdai Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott programban fellépett művészeti csoportok, magas színvonalú produkcióikkal szórakoztatták a város és környék lakosságát, a Tisztelt jelenlévőket. Akik kilátogattak, eljöttek erre a rendezvényre, azoknak kellemes időtöltésben és pótolhatatlan művészeti élményekben volt részük. KÖSZÖNJÜK.

A projekt a Nemzeti Kulturális Alap közreműködésével valósul meg.

www.nka.hu 

----------                                     ******                                         ----------

plakat_nea-un-15-sz-0009.jpg

35 FŐS KULTÚRÁLIS DELEGÁCIÓ JÁRT 2016. SZEPTEMBER 3.-ÁN A SZILÁGY MEGYEI KRASZNÁN (Romániában) A XVIII. KRASZNAI NAPOK KERETÉBEN TARTOTT AMATŐR MŰVÉSZETI EGYÜTTESEK NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJÁN - FESZTIVÁLJÁN. VÁROSUNKAT ÉS TÉRSÉGÜNKET NAGY KÖZÖNSÉG SIKERREL KÉPVISELTE AZ AJAKI NÉPI EGYÜTTES ÉS A KISVÁRDAI DUO-ART PENGETŐS CITERAZENEKAR. MINDKÉT MŰVÉSZETI CSOPORT A TÖBB MINT ÖTEZER ÉRDEKLŐDŐT VONZÓ PROGRAMOK NAGY ÉLMÉNYEKET NYÚJTOTTAK A FELLÉPŐKNEK ÉS A NÉPES PUBLIKUMNAK. A RENDEZŐK MÁR MOST MEGHÍVTAK BENNÜNKET A JÖVŐ ESZTENDŐBEN TARTANDÓ PROGRAMJAINKRA. SIKERES NAPUNK VOLT KRASZNÁN!

----------                                     ******                                         ----------

nepzene_a2_javitott.jpg

terezett_program.jpg

 Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a 2016. augusztus 20.-án de. 10 órától a Kisvárdai Várszínházban és 13 órától az Ajaki Kultúra Házában megrendezendő MAGYARORSZÁGI NÉPZENEI EGYÜTTESEK TALÁLKOZÓJÁRA ÉS BEMUTATÓ ELŐADÁSAIRA. A program fővédnöke: Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, országgyűlési képviselő. Védnökök: Leleszi Tibor Kisvárda Város polgármestere, Kerekes Miklós Ajak Város polgármestere, és Máté Krisztina a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei koordinátora. A találkozóra eddig bejelentkezett csoportok:a tiszalöki NÉPZENEI EGYÜTTES ÉS NÉPDALKÖR, a sárospataki ZSINDELY NÉPZENEI EGYÜTTES, a Tarpai FIGEMADÁR Citerazenekar, nyíregyházi NYÍRSÉG TIRPÁK Népzenei Együttes, a tuzséri RAJCSUR Citerazenekar,a kisgéresi SZŐLŐFÜRT Citerazenekar, a cigándi CSÁRDÁS Citerazenekar és Asszonykórus, a pócspetri PENGETŐS CITERAZENEKAR ÉS ÉNEK EGYÜTTES, a tuzséri GARABONCIÁS CITERAZENEKAR, a gyulaházi SZIVÁRVÁNY NÉPZENEI EGYÜTTES ÉS NÉPDALKÖR, a kisvárdai DUO-ÁRT PENGETŐS Citerazenekar és az AJAKI NÉPZENEI EGYÜTTES.

Szólisták: Dr. Téglás Zsolt- Hegedűszóló (Sárospatak); Csurgó Dezső- Cimbalom (Sárospatak); Szabó László- Citeraszóló (Tarpa); Illés János- Citeraszóló (Nyíregyháza); Végh Jánosné- Citeraszóló (Nyíregyháza); Pandák Pál- Tóth László- Citera duett (Füzérradvány); Téglás Dezső- Citeraszóló (Cigánd); Aros Lilla Kitti- Citera, közreműködik Józsa- Vincze Vivien- Ének (Eperjeske); Pokol Miklós- Citeraszóló (Tuzsér); LadányI- Pócsik Erika- Citeraszóló (Kisvárda).
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, és tisztelettel ajánljuk színvonalas műsorainkat. Kérünk egy megosztást is ismerőseik körében. Köszönjük.
Az NKA 202139/01724 kódszámú program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. http://www.nka.hu/

 ----------                                    ******                                         ----------

nemzetkozi_nepmuveszeti_kiallitas.jpg

KEDVES KISVÁRDAI LAKOSOK!

Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a 2016. június 4.- én de. 10 órától a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában megrendezendő, Nemzetközi Népművészeti Fesztiválra és ezzel egyidőben megrendezendő Nemzetközi Népművészeti Kiállításra, ahol megtekinthetőek a különböző településekre vonatkozó sajátos népművészeti tárgyak, amelyet a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA alkalmából tartunk. Az igazságtalan TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMRA EMLÉKEZÜNK! Határainkon innen és túl, Kisvárdán, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyarok. Akik színvonalas műsoraikkal tovább erősítenék az anyaországhoz kötődő szoros és élő kapcsolataikat. Kisvárdára és Dögébe jönnek, hogy közösen, méltóképpen emlékezzünk. Mindenkit szeretettel várunk, és tisztelettel ajánljuk műsoraikat.

 ----------                                          ***                                        ----------

plakat_nea-un-15-sz-0009.jpg

KEDVES KISVÁRDAI LAKOSOK! 
Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a 2016. június 4.- én a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában megrendezendő, "Együtt, Egymással, Egymásért: A Magyar Kultúráért!" című Hagyományőrző Művészeti Csoportok Nemzetközi Találkozóján - Fesztiválján. Határainkon innen és túl élő magyar népművészeti csoportok előadásai, színvonalas műsorokkal tovább erősítik a népi kultúrát, ezzel ápolva hagyományainkat. Programjaink Kisvárdán, Krasznán (Románia), Nagytárkányban (Szlovákia) kerülnek megrendezésre. Mindenkit szeretettel várunk, és tisztelettel ajánljuk műsoraikat.

---------                                      ***                                               ----------

program.jpg

KEDVES KISVÁRDAI LAKOSOK! Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a 2016. június 4.- én de. 10 órától a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában megrendezendő, Nemzetközi Népművészeti Fesztiválra, amelyet a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA alkalmából tartunk. Az igazságtalan TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMRA EMLÉKEZÜNK! Határainkon innen és túl, Kisvárdán, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyarok. Akik színvonalas műsoraikkal tovább erősítenék az anyaországhoz kötődő szoros és élő kapcsolataikat. Kisvárdára és Dögébe jönnek, hogy közösen, méltóképpen emlékezzünk. Mindenkit szeretettel várunk, és tisztelettel ajánljuk műsoraikat.

plakat_2016.03.08._modositott.jpg

 

„EGY TŐRŐL FAKADUNK: ÖSSZETARTOZUNK!”

NKA 106107/00702

http://www.nka.hu 

NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Kisvárdán a Várszínházban 2016. június 4.- én De. 10 órától

Forgatókönyv

 

9:00 Művészeti csoportok megérkezése a Várszínházba (színpadbejárás)

PROGRAM:

10:00 Leleszi Tibor Kisvárda város Polgármesterének köszöntője

10:05 Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter Fővédnök megnyitó beszéde


10:10 SZATMÁRNÉMETI „HAGYOMÁNYŐRZŐK” MŰVÉSZETI CSOPORT (Erdély).
          Műsoron: Szatmári Népdalcsokor.
          Művészeti vezető: Laczka Katalin                 

 

10:25 NAGYTÁRKÁNYI TISZA NÉPDALKÖR (Felvidék).
          Műsoron: Zemplén és Bodrogközi Népdalcsokor.
           Művészeti vezető: Kopasz József

                 

10:40 BEREGSZÁSZI 4. SZ. KOSSUTH LAJOS KÖZÉPISKOLA (Kárpátalja).
          Műsoron: Kárpátaljai Magyar Táncok.
          Művészeti vezető: Micik Julianna    
                        

10:55 KISVÁRDAI VÁROSI DALÁRDA bemutatója.
          Műsoron: Trianoni emlékek.
          Művészeti vezető: Szivák Gábor               

 

11:10 DOMBRÁDI HAGYOMÁYŐRZŐ NÉPTÁNC EGYÜTTES bemutatója.
          Műsoron: Bodrogközi és Szatmári táncok.
          Művészeti vezető: Szalkayné Szénégető Krisztina
   

11:25 Oklevelek átadása: Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármestere


12:00 Ebéd a fellépő csoportok részére


14:00-15:00 A fellépő csoportok bemutatkoznak a Dögei II. Szabolcsi Lovas Fesztiválon.

A műsor változtatás jogát fenntartjuk!

A rendező és támogató szervezetek nevében: Pribula László
a Van Esély Közhasznú Egyesület elnöke

 

----------                                    ****                                              ----------

 

Az idén is részt vesz a Van Esély Közhasznú Egyesület a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos rendezvénysorozatában. Csatlakozik a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza meghirdetett rendezvényeihez.

 

----------                                       ***                                              ---------

 

A mai napon (2016.01.22.) a Van Esély Közhasznú Egyesület is képviseltette magát a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett eseményen a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában.
Ezúton is gratulálunk Szivák Gábor Könyvtár Igazgatónak a Virágh Ferenc díjhoz valamint minden fellépőnek egyaránt!

 

_________________________________________________________
Tájékoztatjuk a Van Esély Közhasznú Egyesület tagságát és partnerszervezeteinket, hogy a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatainkat befogadták és támogatták.

 

Ennek köszönhetően 2016. június 4-én megrendezhetjük a Nemzetközi Népművészeti Fesztivált és Vásárt Kisvárdán, az Összetartozás Napja alkalmából. Helyszín: Várszínház és Művészetek Háza. Fellépnek: Romániából, a Krasznai BOKRÉTA Néptánc-együttes, a Dombrádi CSŰRDÖNGÖLŐ HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPTÁNC-EGYÜTTES, Szlovákiából, A nagytárkányi TISZA NÉPDALKÖR, a KISVÁRDAI PENGETŐS CITERAZENEKAR. 

 

Augusztus 20-án rendezzük meg a Magyarországi Népzenei Együttesek Találkozóját és Bemutató előadásokat, a Kisvárdai Várszínházban. A program fővédnöke: Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, országgyűlési képviselő. Vendégeink: a sárospataki ZSINDELYES NÉPZENEI EGYÜTTES, a nyíregyházi TIRPÁK Népzenei Együttes, a Tarpai FIGEMADÁR Citerazenekar, a debreceni SZEREDÁS Népzenei Együttes, a tuzséri GARABONCIÁS Citerazenekar, a cigándi Citerazenekar, a Nagykaposi FABOTO Citerazenekar, a nyíregyházi SZIKES Népzenei Együttes, a Füzérradványi HUTÁK Népzenei Együttes és a kisvárdai DU-ÁRT PENGETŐS Citerazenekar.

 

Programjainkon résztvevő együtteseknek eredményes felkészülést, a rendezvény iránt érdeklődőknek hasznos kikapcsolódást és élményekben gazdag kulturális élményeket kívánunk.

 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK KISVÁRDÁN!

 

 

 

                                                                                                ÁLLÁSKERESŐK FIGYELEM!!!!
A Van Esély Közhasznú Egyesület 4600 Kisvárda, Wesselényi u.34. Felvételre keres, Munkaügyi Központnál regisztrált, álláskeresőket.
Min. érettségivel és számítógépes ismerettel. Diplomások előnyben.
Jelentkezés:
személyesen, előtte telefonos bejelentkezés a: +36/30-719-7740-es telefonszámon.

A megosztásokat megköszönjük!

 

liba_galiba_letak_2.jpgliba_galiba_letak_1.jpg

 

 

 

***

 

kab-kef_hirdetotabla.jpg

 

meghivo_2015.10.01..jpg

 

meghivo_2015.10.02..jpg

 

meghivo_2015.10.12..jpg

 

 A Kisvárdai Kábitószerügyi Egyeztető Fórum 2015. évi prevenciós programja.

 

Meghívott szakemeberek: 

 

- Pribula László

 

- Dr. Nagy Péter

 

- Lukács Katalin

 

- Szabó Gábor

 

- Dr. Erdélyi Ágnes 

 

- Dr. Sípos László 

 

- Dr. Koppányi Artúr

 

Első KEF ülés - foglalkozás (Ifjúsági tagozat): 2015.október 01. 10 órától Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Szakközép és Szakiskola, Kisvárda Mártírok útja 8.                                                                                                       Téma: "ÉLJ TISZTÁN, ÉLJ EGÉSZSÉGESEN!"                                       Előadó: Dr. Koppányi Artúr addiktológus 

 

Második KEF ülés - foglalkozás (Egészségügyi- Szociális tagozat): 2015.október 02. 9:30 órától Városi Egészségügyi Alapellátás Intézménye (Központi Orvosi Rendelő) , Kisvárda, Szent György tér 5.                     Előadó: Dr. Nagy Péter neurológus 

 

Harmadik KEF ülés - foglalkozás (Egészségügyi- Szociális tagozat): 2015.október 12. 13:00 órától Városi Egészségügyi Alapellátás Intézménye (Központi Orvosi Rendelő) , Kisvárda, Szent György tér 5.                     Előadó: Dr. Varga Erzsébet Főorvos

 

***

 

Dombrádiak sikeres bemutatkozása Romániában, Krasznán

 

A Dombrádi néptáncosok bemutatója Krasznán - © Fotó: Magánarchívum

 

Kisvárda, Dombrád, Kraszna – Augusztus 20–án a Várszínpadon történt bemutatkozások után a „Közös tőről fakadunk: összetartozunk”, hagyományőrző művészeti csoportok nemzetközi találkozója az elmúlt hét végén Romániában Krasznán folytatódott. A rendezvényen a Van Esély Közhasznú Egyesület népművészeti delegációja 50 fővel vett részt a XVII. Krasznai Napok programjában.

 

 

 

A három napos XVII. Krasznai Napok rendezvénysorozata már 4–én pénteken, kezdődött és 6–áig tartott. A Hagyományőrző Művészeti Csoportok Nemzetközi Találkozójának–Fesztiváljának második napján, augusztus 5–én, szombaton délután három órától volt a Petőfi Sándor Művelődési Házban a XVII. Néptánc Találkozó. A Nemzetközi Hagyományőrző Csoportok Fesztiválján a kisvárdai delegációban a Dombrádi Hagyományőrző Csűrdöngölő Néptánc Együttes fergeteges sikert aratott és szakmai elismerésben részesült. Az együttes művészeti vezetője, Szalkayné Szénégető Krisztina.

 

–Ezen találkozók célja a magyar folklór kulturális értékeinek bemutatása, –mondta Pribula László a Van Esély Közhasznú Egyesület elnöke– ápolása, áthagyományozása az adott településeken élő ifjabb generációk bevonásával. A kultúra ágainak közös törzse az alkotó erő, a tehetség megnyilvánulásai egy tőről fakadóak, összetartoznak. Nagyon fontos a határon túli magyarság kultúrájának, értékeinek megismertetése, hiszen egy tőről fakadunk, egy a történelmünk, egy a nyelvünk. Mindenkinek látnia kell, hogy az elszakított területeken magyarok élnek, hozzánk tartoznak – tájékoztatott Pribula László a delegációt vezető Van Esély Közhasznú Egyesület elnöke.

 

Citerások és néptáncosok bemutatkozása a Szlovákiai Nagytárkányban

 

A következő találkozó, október 24–én lesz Nagytárkányban, ahol hasonlóan a Romániai Krasznán megrendezett találkozón várhatóan szintén egy ötvenfős delegáció képviseli Kisvárdát, a Nagytárkányi Hagyományőrző Népművészeti Találkozón. A tervek szerint a delegáció tagja lesz Kisvárda alpolgármestere valamint, az Ajaki Hagyományőrző Néptánc Együttes, Ajaki életképek című összeállításával. Művészeti vezetőjük, Szabó Adrienn és Gyüre Tamás. Fellépnek még a Duo–Art Művészeti Iskola Kisvárda Pengető Citera Együttese, Mezőladány, Hortobágyi–Szatmári és Széki népdal csokrot bemutató előadásával. Művészeti vezetőjük Ladányi–Pócsik Erika.

 

- Vincze Péter -

 

FORRÁS:

 

http://www.szon.hu/lakohelyem/dombradiak-sikeres-bemutatkozasa-romaniaban-krasznan/2912903

 

 ***

 

molinokisvarda_zaszloajandek_krasznara.jpg

 

krasznai_plakat_2.jpg

 

krasznai_plakat_3.jpg

 

krasznai_plakat.jpg

 

MEGHÍVÓ!

 

Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk Minden Kedves Érdeklődöt, a 2015. szeptember 5.-én, a Szilágysági Kraszna városban megrendezendő, XVII. Krasznai Napokra!

 

XVII. NÉPTÁNC TALÁLKOZÓ, HELYI TEHETSÉGEK GÁLÁJA 
A programban fellépnek: a KRASZNAI BOKRÉTA NÉPTÁNCEGYÜTTES,KISVÁRDAI NÉPTÁNCCSOPORT, LÉTAVÉRTESI NÉPTÁNCCSOPRT, BÁTRAK SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT, TINI KOMÉDIÁSOK SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT, VERSMONDÓK, GYEREKEK HANGSZERES PRODUKCIÓ, NÉPDALÉNEKESEK, ZENEI EGYÜTTESEK

 

A kisvárdai népművészeti delegáció 50 fővel vendégszerepel Krasznán. 

 

 ***

 

 

 

augusztus_20.jpg

 

img_6046.jpg

 

M E G H Í V Ó!
Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden Kisvárdai és környékbeli lakost, a 2015. augusztus 20-án de. 10 órától kezdődő, a Kisvárdai Várszínházban megrendezendő, II. HAGYOMÁNYŐRZŐ MŰVÉSZETI CSOPORTOK NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJÁRA-FESZTIVÁLJÁRA.
A programban fellépnek: a KRASZNAI BOKRÉTA NÉPTÁNCEGYÜTTES (Romániából), a NAGYTÁRKÁNYI TISZA NÉPDALKÖR (Szlovákiából), a DOMBRÁDI HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPI-EGYÜTTES, a MEZŐLADÁNYI DUÓ-ART NÉPZENEI-EGYÜTTES, és az AJAKI HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPI-EGYÜTTES.
További programjaink: szórakoztató zenés műsorok, gyermekfoglalkoztatások, koncertek.
A rendezvény INGYENES. Minden Kedves Látogatónknak kellemes időtöltést és hasznos kikapcsolódást kívánunk!
Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Várszínház és Kisvárda Város Önkormányzata.

 

 

A Református Emlékbizottság és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával megvalósuló program keretében megtartott rendezvényen 8 általános iskolai csapat vett részt.

 

 

A kitűnően felkészített csapatok széleskörű tájékozottságról adtak bizonyságot. A programban felléptek a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola zenetagozatára járó növendékei is.

 

De bemutatkozott a Dögei Ölbey Irén Általános Iskola Furulya zenekara is. Az ifjú zenészek a XVIII. század korabeli zenei anyagokból adtak élménythagyó, színvonalas koncertet.

Gratulálunk, a szervezőknek, a közreműködőknek, a vetélkedő csapatoknak és természetesen a zsűri tajainak is. Nagy sikerű rendezvényről adhatunk számot.

– Pribula László –

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 19
Heti: 295
Havi: 1 427
Össz.: 30 992

Látogatottság növelés
Oldal: Aktuális Hírek
VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET KISVÁRDA - © 2008 - 2018 - vanesely.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »